Saturday, 23 April 2011

1st day

salam....

Aku start keje tmpt br hari ni.. berdebar n risau.. but alhmdllah semua ok.. dorang semua pun ok.. i like.. juz keje penat skit la.. huhu tmpaknye aku kne wat coklat n kek time mlm je la pas ni...

Friday, 22 April 2011

alhamdulillah

Alhamdulillah.. aku dapat kerja.. kat housing dev.. ok la tu syukur sangat.. sok start keje.. huhu.. disini bermula lah episod baru aku.. jeng jeng jeng

Wednesday, 20 April 2011

selamat pagi malaysia

slmt pg malaysia...

bagun pg ngadap lappy.. jenguk fb.. jenguk keje kosong.. bile la aku nak tukar status ni...

risau3..

Risau... risau.. risau.. kalau cinta jangan kacau... kalau rindu.... la la la.. besnye kalo leh balik kezaman kanak2... besnye, juz pikit p skolah, main, mkn. x payah pikir hutang, kerja, hati, perasaan.. n so on.!!!

coklat oh coklat

salam.. cak!! aku br je smpai umah ni.. td p anta coklat tempahan dr ex opismate aku hhhuh bkn main suke lg die tgk chocolate bouquet die yg comel n lawa tu.. warna pink purple lg.. alhamdulillah... than aku trus p mkn dgn kembar aku

life is not easy.

Pejam celik.. dah 20 hari aku berstatus penganggur.. pedih.. sakit.. gelisah.. semuanya aku hamrungi.. sedihnye ditamatkan kontrak..hanya yg mengalami akan faham perasaan aku.. bukan senang nak dapat keje skang... even nak jadi kerani pun susah...Ya Allah tabahkan hati ku.. kini baru aku tahu erti kehidupan sebenar.. betapa susahnya utk dapatkan 10 sen.. ia takkan datang gergolek2...tanpa usaha n kerja.. betapa susahnya parent aku besarkan aku.. sekolahkan aku, bagi itu dan ini. Kini aku faham.. susahnya nak cari sesuap nasi.... Ya Allah ampuni dosa ku..

RM 800?

Aku dapat offer keje dgn gaji RM800. terkesima... cukup ke RM800 dalam dunia skang? lagi2 kat KL ni.. tup sana tup sini.. byr sana byar sini tggl Rm 50 je kot? or mybe x cukup pun aku nak bayar komitment aku huhu.... sedihnye.. td aku attend 1 lg interview.. kat sykat tett tett.. oil n gas ermm jawatan recptn.. ok la.. tp x sure la.. panel pun asyik dok tekatkan aku pasal penggunaan telefon n tugas2 recptnn.. bcoz b4 ni aku nye history keje admin...  panel tu cakap vacancy tu nak disini secepat mungkin.. not sure la.. kalau tmrow / lusa die x call lg tu aku pasrah la..