Saturday, 23 April 2011

1st day

salam....

Aku start keje tmpt br hari ni.. berdebar n risau.. but alhmdllah semua ok.. dorang semua pun ok.. i like.. juz keje penat skit la.. huhu tmpaknye aku kne wat coklat n kek time mlm je la pas ni...

Friday, 22 April 2011

alhamdulillah

Alhamdulillah.. aku dapat kerja.. kat housing dev.. ok la tu syukur sangat.. sok start keje.. huhu.. disini bermula lah episod baru aku.. jeng jeng jeng

Wednesday, 20 April 2011

selamat pagi malaysia

slmt pg malaysia...

bagun pg ngadap lappy.. jenguk fb.. jenguk keje kosong.. bile la aku nak tukar status ni...

risau3..

Risau... risau.. risau.. kalau cinta jangan kacau... kalau rindu.... la la la.. besnye kalo leh balik kezaman kanak2... besnye, juz pikit p skolah, main, mkn. x payah pikir hutang, kerja, hati, perasaan.. n so on.!!!

coklat oh coklat

salam.. cak!! aku br je smpai umah ni.. td p anta coklat tempahan dr ex opismate aku hhhuh bkn main suke lg die tgk chocolate bouquet die yg comel n lawa tu.. warna pink purple lg.. alhamdulillah... than aku trus p mkn dgn kembar aku

life is not easy.

Pejam celik.. dah 20 hari aku berstatus penganggur.. pedih.. sakit.. gelisah.. semuanya aku hamrungi.. sedihnye ditamatkan kontrak..hanya yg mengalami akan faham perasaan aku.. bukan senang nak dapat keje skang... even nak jadi kerani pun susah...Ya Allah tabahkan hati ku.. kini baru aku tahu erti kehidupan sebenar.. betapa susahnya utk dapatkan 10 sen.. ia takkan datang gergolek2...tanpa usaha n kerja.. betapa susahnya parent aku besarkan aku.. sekolahkan aku, bagi itu dan ini. Kini aku faham.. susahnya nak cari sesuap nasi.... Ya Allah ampuni dosa ku..

RM 800?

Aku dapat offer keje dgn gaji RM800. terkesima... cukup ke RM800 dalam dunia skang? lagi2 kat KL ni.. tup sana tup sini.. byr sana byar sini tggl Rm 50 je kot? or mybe x cukup pun aku nak bayar komitment aku huhu.... sedihnye.. td aku attend 1 lg interview.. kat sykat tett tett.. oil n gas ermm jawatan recptn.. ok la.. tp x sure la.. panel pun asyik dok tekatkan aku pasal penggunaan telefon n tugas2 recptnn.. bcoz b4 ni aku nye history keje admin...  panel tu cakap vacancy tu nak disini secepat mungkin.. not sure la.. kalau tmrow / lusa die x call lg tu aku pasrah la..

Tuesday, 19 April 2011

Sufi

Ya Allah.. ampuni segala dosa-dosa ku.. ampuni dosa-dosa kedua ibu bapa ku.. ampuni dosa-dosa kaum muslimin dan muslimat.. Ya Allah.. Permudahkan jalan kehidupanku.. tambahkan rezekiku.. limpahkan rahmat ke atas ku.. Ya Allah.. Peliharalah aku dari segala kejahatan dan sihir.. Amin..

makhluk halus & sihir

salam.. korang percaya tak dengan makhluk halus & sihir.. ermm nak jd cite smlm aku teman kwn aku g berubat.. coz b4 ni die dah g kat salah satu pusat perubatan islam la tp sakit still ade lg. so aku teman la die semlm.. ermm jmpe ustz tu..bg tau ade sumthing yg menggangu kwn aku..ex bf nye yg bg "benda: tu.. then aku puntry la jugak tanye ustz tu berkenaan mimpi aku sal baby n menyusu baby.. terkejut aku, ustz tu bg tau benda x elok.. huhuuhu nak luruh jantung aku dengar. so ustz tu dg nasihat2... bg ayat2 penenang hati.. then bg air bacaan yassin.. so mintak aku amalkan.. supaya "benda" tu hilang... ?????

kisah roti dan cream puff...

cik tulip.. oh tulip.. aku br je siap wat roti bulat! huhuhu.. punyer la nak try wat sendiri roti aku cr resepi kat internet.. 1. 1.. bahan n sukatan die aku ikut.... bakar.. then yg jadi bukan roti tp cookies!! huhu waaa.... sedihnye.. siap wat filling coklat lg... nape tak jadi :( smlm aku try wat cream puff sndiri heheh.. penyet... tapi rase die leh tahan gak sedap. rupe nye je x semengah... hhahha tapi aku bg abg aku mkn habis sume dibedalnye hahahahah.. sedapkatanye..  penyet semacam je.. tah lor.. sume bhn aku dah ikut sukatan..  bengan je.. tak kire la ape pun jadi aku nak amik kursus wat roti n kek! cayok2!!!!

Friday, 15 April 2011

main kejar-kejar

toing3...pheewweuuu... huh kalut betol semalam + hari ni.. wat kek wat coklat masak.. ayak!!! ermmm ber je bile tgk kek yg aku wat ehhe.. syok sndiri.. tp  sumtime kite buat bende2 yg kite minat ni kite takkan rase penat kan... kan? kan? sweet sangat time tgk kek doh tersengah depan mate dengan hiasan yg comel2.. coklat yg cantik... atleast dapat meluahkan rasa hati aku kat kek n coklat2 aku tu... sangan menenangkan.. hermm walaupun tak cukup tangan.. pagi td kol 89 aku g jalan tampler.. balik trus wat deco kek then g hantar lak kt cstemer kat pj.. balik...kemas dapur... rehat 30 mint... g min valley lak.. fuhh 10.00 pm tepat aku smpai umah...

Tuesday, 12 April 2011

2nd wife???

ermm ... pe pndapat korang sume about 2nd wife?? salah x jd 2nd wife?? dalam hal ni sape yg salah.. normally 2nd wife yg akan disalahkan kan??? ambil hak org... x reti malu.. mcm2 la org ngate.. kesian.. tp try letakkan diri kite pada 1st wife?? ape perasaan kite? hancuskan?? arrrggg.. aku nak komen lebih2 pun aku x de pengalaman!! kawin pun lom

Cinta bayang-bayang

cinta???  aku tak pernah merasakan cinta yang betul2 cinta.. betulkah cinta itu wujud? aku mcm tak caye cinta wujud zaman skang!!!! aku terluka..dengan bayang-bayang cinta aku sendiri..  asyik bercinta dengan bayang2...  cinta bayang2 aku dtg bile aku tak perlukannya tapi ia pergi disaat aku redha untuk menerimanya.. itukan bayang2???? betul kata2 pujangga.. dari mata timbul cinta..  dari cinta lahir 1 keindahan.. namun keindahan itu bukan milikku... Ya allah berikan aku kekuatan utk menempuhi hidup ini..

Tulip pink~ wanita biasa

Tulip pink.. actually kata-kata ni dah tak tau nak luahkan kat sape.. so aku terpanggil utk menconteng blog..  huhu.. aku tulip.. seorang wanita biasa..yg mempunyai hati & perasaan.. heheh itu dah tentukan..  ermm ade mom n dad yg sgt2... baik.. 2 kakak a abg n 1 adk lelaki.. n masih single huhuhu..aku syg sume!!1